Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την τελευταίαπερίοδο πυκνώνουν οι επιθέσεις ατόμων από τον αναρχικό χώρο ενάντια σε μέληαριστερών οργανώσεων, ανθρώπους που συμμετέχουν σε κινηματικές παρεμβάσεις ήευρύτερες δραστηριότητες, με χαρακτηριστικότερη –και αποκρουστικότερη− αυτήενάντια στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ.

Δεν έχουμε σκοπόνα εξετάσουμε τις πολιτικές απόψεις αυτών που πραγματοποιούν τις επιθέσεις,γιατί δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται στηναντικατάσταση της κριτικής από την επιβολή, στην πλήρη απόρριψη του λόγου προςόφελος της βίας, στην αποθέωση μιας εργολαβικής αντίληψης για το «επαναστατικάσωστό» που οδηγεί στη λογοκρισία και τον τραμπουκισμό.

Όλα αυτά δενέχουν καμία σχέση με το απελευθερωτικό κίνημα και δυσφημούν τον αναρχικό χώρο –με αυτή την έννοια, είναι πρωτίστως καθήκον των συλλογικοτήτων του αναρχικούχώρου να καταγγείλουν ανοιχτά αυτές τις πρακτικές.

Πρόκειται γιαμια νοσηρή κατάσταση που εξαφανίζει κάθε όριο μεταξύ της επαναστατικής βίας καιτου συμμορίτικου τραμπουκισμού, καλλιεργεί πρωτόγονα, βάρβαρα και σεξιστικάαντανακλαστικά και συκοφαντεί όλο το κίνημα.

Επιτέλους,έχουμε πολλούς και σοβαρούς εξωτερικούς εχθρούς, δεν χρειάζεται να κατασκευάζουμε και «εσωτερικούς»!

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου