Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΕΝ)


Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την αναίτια, αυθαίρετη και απρόκλητη σύλληψη από την ιταλική αστυνομία δύο Ελλήνων φοιτητών, στελεχών της νεολαίας της ΚΟΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά η αστυνομία του Μπερλουσκόνι, θα πραγματοποιήσει αύριο (Τρίτη 19/5) το πρωί στις 10:00 διαμαρτυρία στην έδρα του επίτιμου Ιταλού προξένου στην οδό Κων/νου Καραμανλή 47, απέναντι από το Ιπποκράτειο.
Στους 2 Έλληνες φοιτητές θα απαγγελθούν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής. Σε περίπου ένα μήνα ο ανακριτής θα κρίνει το βάσιμο ή όχι της κατηγορίας και σε όλη τη διαδικασία θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρους του Δικτύου των Κομμουνιστών και γενικότερα του ιταλικού κινήματος. Σήμερα το απόγευμα πήγαν στο νοσοκομείο, ώστε να γίνει ιατροδικαστική έκθεση για τους εμφανείς τραυματισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της σύλληψης.
Να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις των φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους και οι δύο Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 18/5 το πρωί κατά τη διάρκεια ειρηνικής φοιτητικής εκδήλωσης στο Τορίνο με αφορμή τη «Σύνοδο Κορυφής Πανεπιστημίων του G8».
Αυτήν την εκδήλωση, που αποτελεί μέρος της Αντισυνόδου την οποία οργανώνει το ιταλικό φοιτητικό «Ανώμαλο Κύμα» και οι προοδευτικοί πανεπιστημιακοί, προσπάθησε να σταματήσει η Αστυνομία του Μπερλουσκόνι, σε μια προφανή απόπειρα τρομοκράτησης ενόψει της αυριανής πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης στο Τορίνο.
Να σημειωθεί ότι η σύλληψη είναι πρώτο θέμα σε πολλά ΜΜΕ της Ιταλίας, όπως οι εφημερίδες «La Stampa» και «Repubblica».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου