Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Επίθεση με μπογιές κατά θεατρικής παράστασης για την Κ.Κούνεβα

Επίθεση με μπογιές δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής το «Από Μηχανής Θέατρο» και η εμπνευσμένη από την επίθεση στην Κ. Κούνεβα θεατρική παράσταση, «Το κίτρινο σκυλί», ενώ η ίδια είχε δώσει την έγκρισή της για το έργο. Στο μεταξύ, «αδράνεια και ολιγωρία στην εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας» καταγγέλλουν οι δικηγόροι της συνδικαλίστριας και εκπρόσωποι του κινήματος συμπαράστασης.

Το έργο του Μισέλ Φάις, «Το κίτρινο σκυλί», είναι ένας μακρύς μονόλογος επηρεασμένος από την δολοφονική επίθεση κατά της μετανάστριας και συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η ομάδα των 20-25 ατόμων υποστήριξε, μέσα από τα συνθήματα που φώναζαν και έγραψαν στους τοίχους, ότι: «Βγάζετε λεφτά από τον πόνο της Κούνεβα» και «Κάνατε αστικό θέμα την Κούνεβα».

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, ο συγγραφέας του έργου χαρακτήρισε «αδιανόητο» ό,τι συνέβη και επισήμανε ότι: «τα χθεσινοβραδινά έσοδα προορίζονταν για την Κ. Κούνεβα, η οποία έχει ενημερωθεί και έχει δεχθεί με θέρμη την παράσταση και μάλιστα θέλει να την παρακολουθήσει και η μητέρα της και οι γιατροί που τη φροντίζουν». Τόνισε ακόμα, ότι οι δράστες της επίθεσης οικειοποιήθηκαν έννοιες και λέξεις που χρησιμοποιούν άνθρωποι του αναρχικού χώρου.

«Αδράνεια και ολιγωρία στην εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας»

Σε διάβημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και την προϊστάμενη Αρχή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να προβούν εντός των ημερών οι δικηγόροι της Κωνσταντίνας Κούνεβα και εκπρόσωποι του κινήματος συμπαράστασης προς τη 45χρονη συνδικαλίστρια. Σκοπός του διαβήματος είναι η καταγγελία της «αδράνειας και της ολιγωρίας στην εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας», σχεδόν πέντε μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η άτυχη συνδικαλίστρια έξω από το σπίτι της.

Παράλληλα, δεδομένου ότι τόσο καιρό μετά τα αποτελέσματα των ανακριτικών διαδικασιών για τον εντοπισμό του δράστη είναι μηδενικά, στις 21 Μαΐου, οι δικηγόροι της Κ. Κούνεβα και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, καθώς και η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού(ΠΕΚΟΠ), έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου. Αντικείμενό της θα αποτελέσει η βραδεία εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας, αλλά και οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν για την «ανάδειξη των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας».

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Έθνος», η μητέρα της Κ. Κούνεβα, κ. Έλενα Ντέτσεβα δηλώνει απογοητευμένη από την πορεία των ερευνών, αλλά και από τις προσπάθειες που γίνονται. «Αν θέλουν να τον βρουν, θα τον βρουν. Μπορεί και να τον ξέρουν και να μην το λένε», δηλώνει.

Η κόρη της εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον 10ο όροφο του «Ευαγγελισμού», στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Έχει κάνει πολλαπλές επεμβάσεις. Πρόσφατα έκανε μία «για να ανοίξει ο οισοφάγος της», έχει κάνει τραχειοτομή, έχει χάσει πλήρως την όραση από το ένα της μάτι και βλέπει μόνο κατά 60% από το άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου