Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

"Στα παιδια ειναι η βασιλεια των ουρανων..."
«Οταν ο Γέροντας μου έβγαλε για πρώτη φορά τα ρούχα για να μου δώσει το χρίσμα... ήμουν 12 χρονών. Με χάιδευε και στη συνέχεια με γυρνούσε και χαϊδευόταν μόνος του. Ο εφιάλτης και οι απειλές σταμάτησαν μόλις ενηλικιώθηκα και εμφάνισα τριχοφυϊα. Ολα αυτά τα χρόνια ζούσα με τον φόβο της τιμωρίας, αλλά και με το βάρος της αηδίας».

Ο νεαρός πρώην δόκιμος μοναχός, που «έλυσε» τη σιωπή του αναφέρει σε άλλο σημείο: «Μου είχε πει ότι είμαι ο εκλεκτός ανάμεσα σε όλα τα άλλα παιδιά και ότι εμένα επέλεξε για να μου δώσει το χρίσμα. Πριν όμως πάρω το χρίσμα θα έπρεπε πρώτα να μυηθώ στη χριστιανική απάθεια. Στην εγκράτεια δηλαδή απέναντι στους πειρασμούς. Με προειδοποίησε ότι αν το έλεγα στα άλλα παιδιά, αφενός θα έχανα το χρίσμα, αφετέρου θα με περίμενε Θεία τιμωρία».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον 21 νεαροί δόκιμου μοναχοί έπεσαν θύματα της «ευλογίας» του «δέσποτα»,Νήφωνα της μονής παλαιοημερολογιτών Αγίας Σκέπης Κερατέας,πότε στα κελιά τους και πότε στο ηγουμενείο, από το 1988 μέχρι το 2007.

Εκτιμάται ότι ίσως τα θύματά του είναι περισσότερα, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες- ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι εναντίον του κατηγορίες, εφόσον προκύψουν μαρτυρίες και για σοβαρότερα αδικήματα, όπως για βιασμό!Η υπόθεση αποκαλύφτηκε από την καταγγελία 17χρονου μοναχού, σύμφωνα με την οποία ο ηγούμενος ασελγούσε πάνω του από 13 ετών, που μπήκε στο μοναστήρι.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου