Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο ελληνικός Μάης


Αναστάτωση προκάλεσε στις αγορές το ατυχές περιστατικό του θανάτου 3 υπαλλήλων, μετά από ρίψη μολότοφ σε υποκατάστημα της Marfin Egnatia. Τα spread των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν, ενώ το σύνθημα «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» είχε σαν αποτέλεσμα να κινηθούν ανοδικά τα spread της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Οι αγορές ανέκαμψαν κάπως, όταν έγινε γνωστό πως υπάρχουν τρεις νέες θέσεις εργασίας στην Marfin Egnatia, αλλά οι θέσεις καλύφθηκαν αμέσως και οι αγορές πήραν πάλι την κάτω βόλτα.


Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος με το σύνθημα «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε πως η Marfin θα τιμήσει τους τρεις άτυχους υπαλλήλους της με την έκδοση τριών νέων καταναλωτικών δανείων - που θα έχουν τα ονόματα των νεκρών- και θα προσφέρονται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, ενώ θα είναι προσαρμοσμένα απόλυτα στις δικές σας ανάγκες και στα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι διέκοψαν την απεργία τους για να καλύψουν τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και δεσμεύτηκαν να την συνεχίσουν, όταν θα υπάρξει νέα μεγαλειώδης πορεία των εργαζομένων.

Ο Πάνος Σόμπολος δήλωσε πως «τα καταστήματα ξαναγίνονται, οι άνθρωποι δεν έρχονται πίσω», αποδεικνύοντας πόσο σοφότερος έχει γίνει από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν θεωρούσε τα καταστήματα πιο σημαντικά από τη ζωή ενός 15χρονου μαθητή.

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας είχαν σαν αποτέλεσμα να χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ μέχρι χτες –αν και η χώρα έχει χρεοκοπήσει- οι ξένοι ήταν βέβαιοι πως οι Έλληνες είναι ευτυχισμένοι και η Ελλάδα είναι ένας επίγειος παράδεισος.

http://pitsirikos.net/2010/05/%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%ac%ce%b7%cf%82/#more-4394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου