Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Βίντεο για το θάνατο 47χρονου στο G20 προκαλεί αντιδράσεις

Οργή έχει ξεσηκώσει στη Μεγάλη Βρετανία, βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να σπρώχνουν τον 47χρονο Ιαν Τόμλινσον – τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της G20 κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Ο άνθρωπος επέστρεφε από τη δουλεία του, όταν κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο από καρδιακή προσβολή.
Το βίντεο δείχνει ότι πριν από το θάνατο, ο 47χρονος είχε προπηλακιστεί από αστυνομικούς.
Το βίντεο – το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Guardian- δείχνει τον άνδρα με τα χέρια στις τσέπες να περπατά στο πεζοδρόμιο, όταν ένας αστυνομικός τον χτυπά με το κλομπ στο πόδι και τον σπρώχνει. Ο 47χρονος φαίνεται να πέφτει στο πεζοδρόμιο. Ο Τόμλινσον κάνει ένα νόημα στους αστυνομικούς πριν αποχωρήσει και λίγα λεπτά μετά σωριάζεται στο έδαφος, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή. Ο άνδρας δεν είχε πάρει μέρος στις διαδηλώσεις έξω από την Τράπεζα της Αγγλίας, επέστρεφε απλώς στο σπίτι του από την εργασία του.
Σύμφωνα με τον Guardian, το βίντεο τραβήχτηκε από έναν αμερικανό μάνατζερ που βρισκόταν στο Λονδίνο σε ταξίδι εργασίας.
Απαντήσεις ζητά τώρα η οικογένεια του εργαζόμενου, αλλά και η αντιπολίτευση από την κυβέρνηση Μπράουν. Ο 26χρονος γιός του Τόμλινσον ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει πως οι αστυνομικοί είχαν επαφή με τον πατέρα του, ο οποίος απλώς περπατούσε. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να επέμβουν εναντίον του. Δείχνει ότι ο Ian είχε διαπληκτιστεί με τους αστυνόμους. Μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν γνωστό, κάναμε απλώς υποθέσεις. Αλλά τώρα που είδαμε τι έγινε θέλουμε απαντήσεις», ανέφερε ο 26χρονος.
Απαντήσεις εκτός από την επιτροπή της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση θα κληθεί να δώσει και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ήδη βάλλεται από την αντιπολίτευση. «Αυτό το βίντεο δείχνει καθαρά μία απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία εναντίον περαστικού. Προκαλεί αποστροφή» δήλωσε το μέλος των Φιλελεύθερων Ντέιβιντ Χάουαρθ τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.
apo cosmo.gr

Και το link στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=yiopkYdiSWE&eurl=http%3A%2F%2Fteacherdudebbq%2Eblogspot%2Ecom%2F&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου