Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....."

Η ομάδα "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 22/10 την παρουσίαση της performance
"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.....".
Η performance παρουσιάζεται στο χώρο του COO BAR , Βασ. Ηρακλείου 4 στις 21:15 μ.μ.
και θα παίζεται από Πέμπτη έως και Κυριακή.
Λήξη παραστάσεων Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.
Τηλέφωνο για πληροφορίες 697 4740556.

Η σκηνοθεσία είναι της Κλαίρης Χριστοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νάσου Χαλκίδη, οι φωτισμοί του Χρήστου Τζιμούρτη, το Video Installation του Mariano Leotta και η Οργάνωση της Παραγωγής της Ροδής Στεφανίδου.
Στην παράσταση παίζουν οι : Κράτος- Νικόλας Νικητάκης, Βία- Πένυ Ελευθεριάδου, Ήφαιστος - Παναγιώτης Τόλιας.

Πρόκειται για μια προσέγγιση του μύθου του Προμηθέα, όπως αυτός αποτυπώνεται στο έργο του Αισχύλου. Με αφετηρία τον πρόλογο του «Προμηθέα Δεσμώτη» και τα πρόσωπα του Κράτους, της Βίας και του Ήφαιστου, η ομάδα ερευνά θέματα όπως ο έλεγχος, η καταστολή, ο κρατισμός και η πλύση εγκεφάλου, σε μια παράσταση διαμαρτυρία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων.
Η ομάδα «άνθρωπος στη θάλασσα» δημιουργήθηκε ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισητηρίου και χορηγών.Ροδή Στεφανίδου
Οργάνωση Παραγωγής Εκδηλώσεων
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697 4740556
E-mail: rodistefanidou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου