Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Κυριακή βράδυ ,ξημερώματα Δευτέρας. Επίθεση 3 ατόμων με καλασνικωφ σε αστυνομικους.Ευτυχως,και το τονίζω, για την ώρα ο ένας τραυματισμένος αστυνομικός δείχνει να διαφεύγει τον κίνδυνο. Το ζήτημα της αξίας της ανθρώπινης ζωής έληξε με την αστική Γαλλική επανάσταση και στην ηθική και λογική μου και είναι αδιαπραγμάτευτο. Ούτε ο μπάτσος μπορεί να σκοτώνει άνθρωπο,ούτε ο άνθρωπος μπορεί να σκοτώνει μπάτσο.
Δεκάδες βίαιες προσαγωγές. Μάρτυρίες λένε ότι τα Ματ χτυπάνε κοσμο και ειναι πιο άγριοι από ποτε.Δε χρειάζεται να κρυβονται.Τους δόθηκε η αφορμή να ξεχειλίζουν τώρα αυτοί από οργη.Σε χρόνους ρεκόρ βαλλιστικές ερευνες,κλεινουν οι δρόμοι ,η αντιτρομοκρατική απαγορεύει την έξοδο από την κατοικία και την επιτρέπει μονό με ειδική αδεια. Έσπειραν ανέμους και μαζεύουν αίματα ,αίματα πολλά που είναι απόρροια μιας βεντέτας που προφανώς εξυπηρετεί την εξουσία..Ο υπουργός Παυλοπουλος προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επερχόμενες διαδηλώσεις λέει ότι "Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη.Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα. Κι' αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος". Δεν έχω την ανάλογη εμπειρία να γνωρίζω τι θα επακολουθησει.Φανταζομαι ότι η καταστολή θα είναι τέτοια που εμείς οι τριαντάρηδες δεν έχουμε ξαναζησει.Μερες της δεκαετίας του 60. Το παρακράτος ανενόχλητο θα κάνει τη δουλειά του.Θα μας χτυπήσουν λυσσαλέα με τον τρόπο που αγαπανε.Αγανακτισμενοι πολίτες θα περιφέρονται ανεξέλεγκτα με τις ευλογίες της αστυνομίας ψάχνοντας να σκοτώσουν στο ξύλο αναρχικούς ,μετανάστεςκομμουνιστες,μαλλιαδες .Θα συλλαβουν πολλούς αθώους και θα κατασκευάσουν κατηγοριες.Θα τρομοκρατήσουν τον κοσμο.Και έτσι που είναι εκνευρισμένοι τον τελευταίο μηνα,ποιος τους πιάνει με τη κοινή γνώμη μπερδεμενη . Η χαρά του μπατσου προβλέπω να είναι οι επόμενες μέρες…Ραντεβού στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο. Και για να μην ξεχνιόμαστε ,το γεγονός αυτής της απόπειρας δεν αναιρεί τη στυγερή δολοφονία του Αλέξη πριν από έναν, συγκλονιστικό, μήνα. Και την Παρασκευή έχουμε ένα σπουδαίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη μέρα της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα το οποίο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ανεργία ,ανασφάλεια , διαλυμένα οικονομικά νοικοκυριά ,σφαίρες που ταξιδεύουν ανενόχλητες. Απελπισία ,αβεβαιότητα , η πλειοψηφία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, κατάθλιψη .Νέοι και νέες που συγκατοικούν στα τριάντα και βάλε με τους γονείς τους αλλά και σκοτάδι στο βάθος του τούνελ συνιστούν μερικά από τα συστατικά της καθημερινότητας μας και εμείς καλούμαστε κάθε μέρα να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και να πηγαίνουμε στις καθημερινές πλέον πορείες για να πάρουμε την απαραίτητη δόση χημικού που λύνει επιτέλους μια και καλή το ασφαλιστικό μιας και θα πεθάνουμε ταχύτερα απ’ότι αρχικά υπολογίζαμε.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η βία προκαλεί βία. Αν όπως λέει το σύνθημα, όντως έληξε η συμφωνία της Βάρκιζας και έχουμε πόλεμο πάλι, να μας το πούν να αποδεχθούμε τη βία και να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Κι όπως τραγουδάει ο Β.D. Foxmoor “Πάμε πάμε κάνουμε εξέγερση και το γλεντάμε”.

Quiz: Τι θα ένοιωθαν οι αστυνομικοί και η οικογένεια του τραυματισμένου αν έβγαινε κάποιος και έλεγε ότι ήταν εποστρακισμος,οτι το θύμα ήταν από τα Β.Προαστια,αφου έκανε περιπολίες στα Εξάρχεια καλά να πάθει, κακώς έγινε αστυνομικός, πήγαινε στα γήπεδα και έκανε φασαρίες και όλα όσα ακούσαμε για τη δολοφονία του Αλεξη; Αν στη διαδήλωση φώναζαν "το αίμα κυλάει ανάλυση ζηταει"και όταν συναντούσαν οι διαδηλωτές αστυνομικό να του έλεγαν "Που είναι ο Διαμαντής οεό; "

Υ.Γ. Είναι Δεύτερα πρωί και αγνοώ τις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου